« Η Eλληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική διέξοδο από την κρίση | Main | Ποιά ανάπτυξη; »

12/13/2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ

Ο τότε υπουργός οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης αποδέχθηκε την εισήγηση (συνοδευόμενη από μηνυτήρια αναφορά) του διορισμένου από τον ίδιο προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιο, ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Η μηνυτήρια αναφορά ανέφερε ότι συγκεκριμένες ελληνικές και ξένες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου δραστηριοποιούνται παράτυπα στην αγορά ομολόγων. Με την αναφορά του αυτή ο κ. Πιλάβιος προσπάθησε να εξοντώσει όποιους θεωρούσε ανταγωνιστές συμφερόντων τα οποία μόνο ο ίδιος γνωρίζει, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη φθορά της άπειρης και πανικόβλητης τότε κυβέρνησης και στη πανευρωπαϊκή γελοιοποίηση της χώρας και της πολιτικής της ηγεσίας.

Η αναφορά διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη η οποία με βάση τα γραφόμενα τότε στον Τύπο, άσκησε δίωξη για σωρεία κακουργημάτων in rem όσον αφορά τα σύνθετα ομόλογα.

Όσον αφορά τη δευτερογενή αγορά ομολόγων πάντα με βάση την αναφορά, κατηγορήθηκαν πάλι για κακουργήματα διοικήσεις ταμείων και οι στοχοποιημενες από τον Αλ. Πιλάβιο εταιρείες λόγω των αποκλίσεων των προσφορών τους κατά 0,5% από τις τιμές της αμφιλεγόμενης ΗΔΑΤ. Να σημειωθεί ότι οι αποδεκτές από την τράπεζα Ελλάδος αποκλίσεις σε τιμές ΗΔΑΤ είναι έως 3% και ορισμένες τράπεζες απέκλιναν έως 6%! Τις προσπέρασε, όμως, ο πρόεδρος της κεφαλαιαγοράς συντρίβοντας απλά τους ανταγωνιστές του (;).

Η έρευνα των ομολόγων έγινε από τον Γ. Ζορμπά κατά παραγγελία και επιλεκτικά με διαρροή στοιχείων στον αντιπολιτευόμενο τύπο ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος στην κοινή γνώμη για να ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των ασυνάρτητων προσωπικών απόψεων, τα οποία ο ίδιος βάφτισε «πορίσματα». Φυσικά η εθνική αρχή επί προεδρίας του απολύτως τίποτε δεν έπραξε για εντοπισμό κεφαλαίων από τρομοκρατία, ναρκωτικά, όπλα ή πορνεία. Ο κατά λοιπά «αδέκαστος» λειτουργός είχε μοναδικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, επειδή «τον ξαπόστειλε» από το υπουργείο Αμύνης!

Αφού, λοιπόν, ξεφορτώθηκαν την «ανεπιθύμητη» κυβέρνηση Καραμανλή, με την υπόθεση “Siemens” πέτυχαν να μην πλησιάζει ευρωπαϊκό βιομηχανικό κεφάλαιο την Ελλάδα για επενδύσεις, με το «Βατοπέδι» ακύρωσαν την μη αρεστή καραμανλική εξωτερική πολιτική και με τα «Ομόλογα» τρομοκράτησαν τις γαλλικές και αμερικάνικες τράπεζες, Και, φυσικά, για όλα τα ανωτέρω, οι Γερμανοί βράβευσαν τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ελπίζει και σε νέες βραβεύσεις!

** Ο κ. Πιλάβιος, μετά τη θητεία του στην Κεφαλαιαγορά επέστρεψε σε μεγάλο πόστο μεγάλης Τράπεζας!

*** Ο κ. Ζορμπάς, αν και συνταξιούχος, τοποθετήθηκε επί κεφαλής επιτροπής από τον κ. Ραγκούση!

ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ

ΡΕ ΠΑΛΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?

The comments to this entry are closed.